Poštovane kolegice i kolege,


kao i vi, ostali smo potpuno šokirani kada smo doznali za odluku (datiranu s današnjim datumom) o. d. dekana Holjevca, donesenu na prijedlog dekanskog kolegija od 4. travnja 2017., sukladno kojoj se “administrativni troškovi“ naknadnog upisa naplaćuju 200 kuna.

Osim što ne vidimo nikakvo opravdanje toj odluci, koja predstavlja još jedan grub udar na studentski standard, a pod posve neodređenom krinkom „administrativnih troškova“, neugodno smo iznenađeni i da donošenje odluke nije prethodno najavljeno studentskoj populaciji ni Studentskom zboru, niti ih se glede toga ikako konzultiralo. Toliko o stavu aktualne uprave prema studentima.

Na odluku ćemo se, dakako, u najkraćem roku žaliti, te nam je obećano da će naša žalba biti razmotrena na dekanskom kolegiju sljedeće srijede. Do tada, preporučamo svim studentima da ništa ne uplaćuju i da prate razvoj događaja, o kojem ćemo vas sve obavijestiti. Nadamo se da će se odluka odmah u srijedu staviti izvan snage te da neće biti potrebe za izražavanjem nezadovoljstva na druge načine.

Studentski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu