Otvorena menza na Filozofskom

Piše: Denis Gaščić/24sata

Za kvalitetu studentskog života otvaranje menze od velikog je značaja, rekla je Norma Trkovnik, predsjednica Studentskog zbora zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

Nakon višedesetljetnih težnji Filozofski je dobio restoran studentske prehrane.

IFrame

– Zahvaljujem se odličnoj suradnji s ministarstvom, Upravom fakulteta i Studentskim centrom. Drago nam je što će u menzi uživati i studenti susjednih fakulteta, FER-a i FSB-a – našalila se Trkovnik.

A upravo su studenti tih fakulteta prvi i nahrlili u menzu, šaleći se kako žele provjeriti hoće li na Filozofskom biti mesa ili su svi vegetarijanci. Trkovnik je istaknula da će se, bez obzira na otvaranje menze, i dalje zalagati za poboljšanje studentskog standarda jer još uvijek nemamo besplatno obrazovanje.

Menzu je otvorila ministrica Blaženka Divjak, koja je naglasila kako ministarstvo radi na poboljšanju studentskog standarda. 

– U ovu menzu smo uložili oko dva milijuna kuna, a trenutno radimo na nekoliko studentskih domova – kazala je Divjak, koja je umjesto da sama prereže vrpcu, tu čast prepustila predsjednici Studentskog zbora. Naglasila je i da su društveno-humanističke znanosti od podjednake važnosti kao i ostale.

IFrameOtvorena menza na Filozofskom

– U zadnje vrijeme više podupiremo STEM kako bismo izjednačili kvote, ali Filozofski pokazuje da i društveno-humanističke znanosti moraju težiti ka zapošljivosti – rekla je ministrica. Nakon ručka u studentskoj menzi, obišla je i štandove na Danu otvorenih vrata Filozofskog fakulteta.

Dekanica, prof. dr. sc. Vesna Vlahović-Štetić, istaknula je kako je njezina Uprava u kratkom roku uspjela otvoriti menzu, ali i fakultet otvoriti javnosti.

– Otvorili smo Centar za razvoj karijera, a na dan otvorenih vrata dolazi nam čak osam autobusa s učenicima iz cijele Hrvatske. Nadam se da će dio njih postati naši budući studenti – zaključila je dekanica jednog od najvećih fakulteta u zemlji, na kojem studira oko 7.000 studenata. 

Činjenicu da nitko iz rektorata nije došao na otvaranje menze, nije željela komentirati.