Izjava Studentskog zbora: Rektor Boras ponizio je Filozofski fakultet!

Kolegice i kolege,
kao što ste već vjerojatno čuli, danas je rektor Boras suspendirao dekanicu Filozofskog fakulteta prof. Vesnu Vlahović Štetić i time cijelu Upravu našeg Fakulteta.
Za vršitelja dužnosti dekana postavio je, tj. nametnuo svog prorektora, prof. Miljenka Šimpragu s Veterinarskog fakulteta! Tu odluku još treba potvrditi Senat Sveučilišta na svojoj sjednici sljedeći utorak.
Zgroženi smo i revoltirani ovom krajnje nedemokratskom i autokratskom odlukom rektora Borasa koji je ovime ponovno, ali ovaj put na najotvoreniji i najbesramniji način pogazio sva demokratska prava jedne sveučilišne sastavnice koja nije uvijek plesala kako je on svirao. Stvar je time gora i besramnija što je oktroirao svog prorektora Šimpragu koji uopće ni nije nastavnik Filozofskog fakulteta, čime je ponižavanje naše institucije, ali i svih nas, studenata i nastavnika, doveo na jednu sasvim novu razinu.
Ne znamo je li slučajno to što nam je za v.d.-a nametnut veterinar ili nam je to namjerna poruka da smo stoka, no kako bilo, rektoru Borasu i njegovima pokazat ćemo da nismo stoka, ni krupnog, ni sitnog zuba.