Apel Studentskog zbora: Situacija zahtijeva da se nastava izvodi online

Studentski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ovim se priopćenjem obraća Dekanskom kolegiju, kao i nositeljima kolegijâ na Fakultetu, koji mogu donijeti odluku o načinu na koji se izvodi nastava na njihovim kolegijima.

Poštovani!

Uzimajući u obzir sve jače širenje pandemije korona virusa u svijetu pa tako i u Hrvatskoj i susjednim zemljama te imajući na umu preporuke Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske o izbjegavanju svih većih okupljanja, smatramo bitnim ukazati na očiglednu činjenicu da na našem Fakultetu svakodnevno cirkulira nekoliko tisuća ljudi koji se izmjenjuju u svim prostorijama Fakulteta, na informacije epidemiologa da se virus na površinama može zadržati i do nekoliko dana te na činjenicu da je određeni broj studenata koji su u proteklih 14 dana bili u inozemstvu već odradio dio nastave i bio u kontaktu s ostalim studentima i nastavnicima.

Nadalje, potaknuti potezom susjednih zemalja, dijela osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova u RH, dijela poslodavaca u RH, ali i zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti koji je organizirao nastavu online, smatramo da bi i Filozofski fakultet, kao jedan od najmnogoljudnijih fakulteta u državi trebao učiniti sve kako bi se zaustavilo ili barem usporilo širenje pandemije korona virusa.

Stoga, u želji da se zaštite ne samo studenti i svi djelatnici Filozofskog fakulteta, već i druge ugrožene i s njima u kontaktu društvene skupine, Studentski zbor Filozofskog fakulteta traži da se nastava od ponedjeljka, 16. ožujka, izvodi online.

U nadi da ćete uvažiti naše zahtjeve, akademski Vas pozdravljamo!

Studentski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

P. S. Studentski zbor također apelira na sve kolegice i kolege, članove akademske zajednice, da se pridržavaju uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i ostalih službenih tijela. Također, kako bismo zaštitili one slabije u našem društvu (starije i bolesne), pozivamo vas da u narednom periodu izbjegavate bilo kakva okupljanja većeg broja ljudi.