‘Borite se i za nas!’: Podrška štrajku nastavnika i ostalih zaposlenika osnovnih i srednjih škola

Kao predstavništvo studenata fakulteta čiji se veliki broj alumnija zapošljava u odgojno-obrazovnim institucijama, Studentski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu daje podršku štrajku nastavnika i ostalih zaposlenika u osnovnim i srednjim školama.

Kolegice i kolege,

vi ste nositelji promjena, vi ste oni koji obrazuju budućnost Hrvatske.

Smatramo kako pitanje štrajka nije pitanje koeficijenata složenosti poslova, već mnogo važnije pitanje: cijeni li se nastavnička profesija ili ne?

Učitelji, profesori i stručni suradnici su oni koji svojim radom, što posredno a što neposredno, doprinose razvitku Hrvatske. Bez zadovoljnih nastavnika, nema ni zadovoljnih učenika. A nezadovoljni učenici nikada neće biti ni zadovoljni građani.

Na Filozofskom fakultetu može se studirati 22 nastavnička studija – 5 jednopredmetnih i 17 dvopredmetnih. Također, dobar dio studenata nenastavničkih smjerova drugih fakulteta upravo na našem fakultetu stječe nastavničke kompetencije.

Želimo stoga danas, na dan kada se štrajk frontalno odvija u cijeloj Hrvatskoj, poručiti kako kolegama u zbornicama diljem zemlje šaljemo svoje pozdrave i podršku.

Hvala Vam što se osim za sebe, borite i za naše studente.

Vaša borba je i naša borba!